eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Újabb részletek a milliós balatonfüredi zsarolási ügyről

Több millió forintot követeltek a hallgatásért - friss információkat közöltek a balatonfüredi rendőrök a zsarolásról és a rajtaütésről. Kiderült: egész nagy társaság tervezte meg az akciót.

Zsarolás bűntette miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon négy személy ellen, akik a sértettől több alkalommal több millió forintot követeltek. A sértett 2019. március 27-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2019 márciusában

egy magát hivatalos személynek kiadó férfi többször pénzt követelt tőle azzal az indokkal, hogy tudomása van az általa korábban elkövetett bűncselekményekről.

Az elkövető és a zsarolásban közreműködő három nő a sértettől összesen közel hétmillió forintot kényszerített ki.

Rajtaütés

A balatonfüredi nyomozók 2019. március 27-én a követelt pénzösszeg egy részének átadásakor egy veszprémi parkolóban fogtak el egy 22 éves pétfürdői férfit, valamint egy 19 éves nőt. Társaikat, egy 48 éves vilonyai és egy 32 éves csajági nőt pedig aznap este otthonaikban igazoltatták a rendőrök. A négy személyt előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet az illetékes bíróság 2019. március 29-én elrendelt.

A rendőrök az átvett készpénz egy részét a gyanúsítottak birtokában megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták - olvasható a police.hu oldalon.

Még hat embert elfogtak

A nyomozás során újabb személyek kerültek a balatonfüredi nyomozók látókörébe, akik a gyanú szerint részt vettek a bűncselekmény végrehajtásában.

A rendőrök további hat embert fogtak el 2019. április 3-án, valamint április 4-én, és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Közülük három személyt őrizetbe vettek, és az illetékes bíróság 2019. április 5-én elrendelte egy 21 éves nádasdladányi férfi letartóztatását, valamint egy 16 éves és egy 17 éves lány bűnügyi felügyeletét. A rendőrök egy 16 éves fiút, egy 20 éves érdi, valamint egy 32 éves székesfehérvári férfit a gyanúsítotti kihallgatásukat követően szabadon engedtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×