eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk

A szolnoki kosárcsapat edzőjét igazoltatta a két elgázolt rendőr

Épp hazafelé tartott a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj férfi kosárlabda-csapatának szerb vezetőedzője, Dragan Alekszics, amikor Tompánál megállította két rendőr, akiket azután elgázolt egy kisbusz.

Alekszics a PVSK elleni vesztes idegenbeli bajnoki (83-78) után tartott hazafelé Szerbiában élő családjához, amikor a szörnyű eset történt - írta a Blikk.

„Egy méterről látta a történteket, a baleset után ő ért oda először a rendőrökhöz. Elképesztő sokk, óriási trauma érte. Hazautazott a családjához, még nem tudjuk, meddig lesz távol, nagyon bízom benne, hogy a héten visszatérhet hozzánk. A két rendőrnek pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk” – mondta az M4 Sport kosárlabda-magazinja alapján Báder Márton, a szolnoki klub sportigazgatója.

Alekszicset rendkívül megviselte az eset, ezért nem lesz ott a szerdai, Körmend elleni idegenbeli bajnoki rangadón.

A baon.hu szerint egy szerb mikrobusz ütötte el a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség két járőrét, miközben ők Alekszics autója mellett álltak. A portálnál úgy tudják, a kisbusz szerb sofőrje valószínűleg elaludt a volán mögött.

A rendőrök több métert repültek, majd az aszfaltra zuhantak: egyiküket életveszélyes állapotban a szegedi klinikára, társát súlyos sérülésekkel a kiskunhalasi kórházba szállították.

Azóta az életveszélyes állapotban kórházba került járőrről is biztató hírek érkeztek. A kis híján halálra gázolt rendőr több csontja eltört, de a kórházban már nem kért fájdalomcsillapítót sem - írta a Bors.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×