INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 22. csütörtök
Menyhért, Mirjam

london

állatkert

szumátrai tigris

Párzás helyett megölte a londoni állatkert nőstény tigrisét a kiszemelt hím

Párzás helyett megölte a londoni állatkert nőstény tigrisét a kiszemelt hím

Infostart / MTI

Megölte a londoni állatkert nőstény szumátrai tigrisét pénteken, az első randevún új partnere, egy hétéves hím, amely egy dániai szafariparkból érkezett.

A 10 éves nőstény Melatit és az Asim (arabul: védelmező) nevű hímet 10 napig tartották egymás közelében, de egymástól elkülönítve, hogy legyen idejük megszokni egymás jelenlétét és szagát.

A felismerni vélt "pozitív jelzések" nyomán pénteken elérkezettnek látszott az idő a pár összeeresztése, ám a szokványosnak indult találkozás előbb feszültté, majd egyre erőszakosabbá vált, és a frissen érkezett hím megölte a nőstényt.

A gondozók kiabálással és csörömpöléssel próbálták meg szétválasztani az állatokat, de Melati életét nem sikerült megmenteni.

A londoni állatkert nagy reményeket fűzött az új hímhez, amelyet "tökéletes társnak" véltek a nőstény számára. Múlt héten lelkendező közleményben ünnepelte az intézmény "a pompás szumátrai tigris" érkezését, amelytől a fajmegőrzési program újult erővel való folytatását remélték.

A megölt nősténynek öt kölyke született előző partnerétől, Jae Jae-től, amely januártól egy franciaországi nagymacskaparkban vesz részt a kihalás fenyegette faj fenntartásában.

A szumátrai tigrisből már csak néhány száz példány élhet vadon.

Nyitókép: Asim. Fotó: ZSL London Zoo
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018