eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Velence, 2017. szeptember 6.Michael Caine brit színész érkezik a velencei Lidóra a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. szeptember 6-án. (MTI/EPA/Ettore Ferrari)
Nyitókép: MTI/EPA/Ettore Ferrari

"Ugyanannyit kerestem a bukásokkal, mint a sikerekkel"

Az Oscar-díjas Michael Caine új könyvében élettapasztalatait osztja meg az olvasókkal, akiknek mások mellett azt tanácsolja, hogy legyenek kedvesek.

A napokban jelent meg a 85 éves brit színész Blowing the Bloody Doors Off című könyve az Egyesült Államokban a Hachette kiadásában. A kötet részben memoár, részben tanácsadó kézikönyv leendő színészeknek és mindazoknak, akik sikeresek akarnak lenni az életben.

Mint Caine korábban egy Twitter-üzenetében jelezte, könyvében azokat a "leckéket" foglalta össze, amelyeket az életből és filmjeiből megtanult. Tanácsai jórészt régivágásúak:

"tanuld meg a szövegedet", "dolgozz keményen", "légy kedves az emberekhez", "légy szerencsés"

- üzeni az olvasóknak.

Caine a hatvanas években debütált a filmvásznon, majd pályafutása alatt több mint száz filmben szerepelt. Kétszer nyerte el az Oscar-díjat: Woody Allen Hannah és nővérei (1986) és Lasse Hallström az Árvák hercege (1999) című filmjében nyújtott alakításáért.

Az Alfie, a Get Carter és A sötét lovag sztárja új könyvéhez Az olasz meló című filmjének egy sorából idézett a címhez: "You're only supposed the blow the bloody doors off!" (Csak az ajtókat kellett volna lerobbantanod!).

Caine elismerte, hogy élvezte a hírnevet, de arra is emlékeztetett, hogy nagyon keményen dolgozott, előfordult, hogy négy év alatt 12 filmben szerepelt. A mintegy száz film között, amit forgatott, több nagy bukás is volt, de azokból is tanult.

"Tanultam belőlük, de fizettek is értük. Ugyanannyit kerestem a bukásokkal, mint a sikerekkel"

- fogalmazott. A színésztől, akit II. Erzsébet királynő lovaggá ütött, legutóbb 2010-ben jelent meg memoárkötet, amely a magyar kiadásban az Egy angol úr Hollywoodban címet kapta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×