eur:
394.95
usd:
363.2
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Könnygázgránátot robbantott egy győri általános iskolás - több gyerek megsérült

Rendőrségi bemutatón általános iskolások által működésbe hozott könnygázgránát 5 gyermek sérülését okozta. A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy rendőrt.

A Készenléti Rendőrség győri objektumában, egy általános iskola első évfolyamos tanulóinak rendőrségi bemutatót tartottak.

A megalapozott gyanú lényege szerint a bemutató fegyverzettechnikai részét végző rendőr lehetőséget biztosított - a könnygázgránátok, illetve a könnygázspray kivételével - a fegyverzeti anyagok megtekintésére, emellett egy könnygázgránát műanyag védőfóliáját is felnyitotta, szemléltetve annak szaghatásait.

A bemutató végén az egyik tanuló a főtörzsőrmester figyelmét kijátszva, korábbi tiltó rendelkezése ellenére megszerezte az egyik könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben elhelyezte. Az így töltött állapotúvá vált gránátvetőt egy másik gyermek működésbe hozta. A kilőtt könnygázgránát mechanikai, illetve irritáló hatása következtében 5 gyermek 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett, továbbá a helyiségben tartózkodó további 83 személy - 76 tanuló, 5 pedagógus, és 2 rendőr - testi épsége, egészsége közvetlen veszélyhelyzetbe került.

A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya a foglalkozási szabályok megszegése miatt bekövetkezett eredményre tekintettel, 2018. augusztus 30-án gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt. A főtörzsőrmester és védője a megalapozott gyanú ellen - a gyanúsított büntetőjogi felelősségét vitatva - panasszal élt, amelyet a Legfőbb Ügyészség elutasított.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×