eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Végzetes vacsora a luxusszállodában – elhunyt egy magyar turista

A férfi négy barátjávaé üdült a négycsillagos thaiföldi hotelben. Nem csoda, hogy teljes bizalommal ültek be a szálloda éttermébe. Azonban a pazar va­csora egyik pillanatról a másikra tragédiába fulladt – írja a Bors.

A társaság svédasztalos vacsorán vett részt a hotelben, majd mindannyian nagyon rosszul lettek. Egyikük többszöri újraélesztés után a kór­házba szállítás után elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás – mondta a lapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya.

Az érintettek a rosszullét után azonnal szóltak a thaiföldi nagykövetségnek, a hivatal segítségével jutottak el a kórházba is. „A magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, már elhagyták az intézményt. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak” – tette hozzá a Külügyminisztérium.

Az még egyelőre nem tisztázott, hogy ételallergia vagy ételmérgezés vezetett a tragédiához, erre majd a boncolási jegyzőkönyv fog választ adni. Az ételmérgezés és az ételallergia a hatósági vizsgálatkor más jogi megítélés alá esik. Bár a hivatal felvette a kapcsolatot az elhunyt édesanyjával, a boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.

Közben kiderült, hogy nem csak az ötfős baráti társaság, hanem ezután több magyar is megbetegedett – a követség azóta árgus szemmel figyeli a szállodát.

„A nagykövetség információi szerint egy szervezett utazás keretében több magyar is tartózkodik a szállodában, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsorát követően. Ezért nyomatékosan felhívta követségünk a szálloda figyelmét arra, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nagykövetséget, amennyiben a megbetegedett magyar turisták állapota rosszabbodna” – tájékoztatott a külképviselet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×