eur:
388.05
usd:
360.17
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
Ismét baj van a Teréz körúti robbantóval

Ismét baj van a Teréz körúti robbantóval

Van egy különös kérése a rácsok mögött a Teréz körúti robbantónak.

Nem bírja elviselni cellatársait a körúti robbantással gyanúsított P. László. A férfi ügyvédjén keresztül panaszt is tett a börtön parancsnokságánál: szeretne újra egyszemélyes cellában ülni.

Védencem nincs jó állapotban, ami a több létszámú zárka mellett annak is köszönhető, hogy úgy érzi, zaklatják, amikor különböző orvosi vizsgálatokra viszik – mondta el a Blikknek Szikinger István, a Teréz körúti robbantás vádlottjának védőügyvédje.

Hozzátette: arról azonban nem beszélhet, hogy pontosan milyen betegségek miatt szorul szakorvosi ellátásra védence. Reméli, hogy előbb vagy utóbb a panaszunkat kivizsgálják az illetékesek, és ügyfele egyszemélyes cellába kerülhet.

A védő azt is elmondta, hogy a vádiratra várnak, amelyet azonban még mindig nem kaptak kézhez.

A nyomozó ügyészek szerint P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű robbanóanyaggal megtöltött, repeszképző anyagokkal – szögekkel – megnövelt rombolóhatású pokolgépet robbantott a budapesti Teréz körúton. A merénylet másnapján a tettes álnéven e-mailt küldött a laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezetű pokolgéppel robbantott. Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén találták meg a nyomozó ügyészek a vizsgálat során azt a másik, el nem küldött levelet is, amelyben P. László egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×