eur:
392.62
usd:
365.73
bux:
66870.01
2024. április 26. péntek Ervin

Másik diákkal is próbálkozhatott a békési tanár

Egy másik diákkal is furcsán viselkedett az a békési tanár, aki megpróbált külföldre vinni egy 11 éves fiút.

Más diákot is megkörnyékezhetett a békési informatikatanár. A Bors egy családtól úgy értesült: a férfi az ő gyermeküket több korrepetálásra a lakására invitálta, s előfordult, hogy megpróbálta ölelgetni és puszilgatni. A fiú ugyanakkor ellenállt.

„Nem engedtem ma­gam­hoz közel.

15-16 voltam, amikor ez történt. Ölelgetni akart meg puszilgatni. Elmeséltem a haveromnak, és otthagytam” – állítja a fiú, aki szerint a tanár szobájában nem volt semmi gyanús vagy különös.

Hétfőn, a Kékfényből derült ki, hogy külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár, de a repülőtéren lebuktak. Az eset két hete történt, gyorsított eljárásban már el is ítélték a tanárt. Embercsempészésért, családi jogállás megsértésének vétségéért és okirat-hamisításért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A férfi Londonban akart új életet kezdeni a gyerekkel, mert Magyarországon már nyomozás indult a viszonyuk miatt. A 32 éves pedagógus hamis igazolványokat csináltatott maguknak, levágta a gyerek haját, befestette szemöldökét, még piercinget is adott neki, kirándulni induló apának és fiának láttatták magukat.

Sz. Zoltán hamis igazolványokat rendelt magának és a gyereknek Egyiptomból több százezer forintért (1200 euróért). A reptéren az ellenőrzéskor az egyik irat leesett, így lett gyanús az eset.

A pedagógus informatikát és robotikát tanított a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolában, de emellett szakkört tartott általános iskolásoknak a helyi művelődési házban. Itt ismerte meg a kisfiút is, akit egyre többet korrepetált saját otthonában, és aki egyre többet aludt a férfinál - írta a zoom.hu.

Az iskolát fenntartó szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola a tanár munkaviszonyát azonnal megszüntették, az igazgatót pedig felmentették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×