eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb fordulat a másfél éves unokahúgát cigarettáztató férfi ügyében

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatott ki egy pesterzsébeti férfit, aki május 25-én lakóhelyén ölébe ültette és cigarettáztatta másfél éves unokahúgát - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyben a sértett gyermek édesanyját, azaz a férfi testvérét már korábban kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a mostani újabb gyanúsítás az elkészült orvos-szakértői vélemény alapján történt.

A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy

a férfi cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár 8 napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására,

mely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A gyanúsítás ellen a férfi panaszt jelentett be, arra hivatkozva, hogy a közösségi portálokon is megosztott esetet csak imitálta. A panaszt a rendelkezésre álló bizonyítékok ismeretében a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség elutasította.

A gyanúsított jelenleg - más ügyben - előzetes letartóztatásban van a Fővárosi Törvényszéken életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és közúti veszélyeztetés bűntette miatt folyamat lévő büntető ügyében.

Azzal vádolják, hogy még 2015-ben Budapest VII. kerületében a Dohány utcában gépkocsijával szándékosan rágyorsított egy a zebrán áthaladó gyalogosra, majd a gyalogos védelmében fellépő egyik szemtanút megkéselte.

Legutóbb a rendőrség 2017. júniusában is gyanúsítottként hallgatta ki a férfit amiatt, mert a megalapozott gyanú szerint egy állapotos hölgyismerősét bántalmazta. Mivel ezt a bűncselekményét a Fővárosi Törvényszéken ellene folyamatban lévő ügyben elrendelt házi őrizetének tartama alatt és annak helyéül kijelölt lakásban követte el, ezért döntött úgy a bíróság, hogy az újabb szándékos bűncselekménnyel történt gyanúsítása okán ismételten előzetes letartóztatásba helyezi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×