eur:
389.26
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így hűsölnek a tikkadt bécsiek

Bécsben is tombol a nyár, ezért immár 900 ivókútból vehetnek vizet városszerte a járókelők. Ráadásul a kutakból a legjobb minőségű víz folyik, amelyből az elmúlt pár napban rekordmennyiséget fogyasztottak a tikkadt bécsiek - számolt be Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A bécsiek vízfogyasztása a városban tomboló hőhullám miatt már napokkal ezelőtt túllépte a 2015-ös rekordot, a napi 500.000 m³-t.

Az osztrák főváros ivóvizének minősége legendás, ugyanis valódi alpesi forrásvíz folyik a csapból.

„Nincs még egy olyan milliós város, mint Bécs, ahol a legjobb minőségű víz egyenesen a hegyekből érkezik. Az ivókutak pedig bárhol, bármikor és ingyenesen biztosítják minden járókelőnek a hozzáférést a tiszta ivóvízhez“ - mondta el Ulli Sima környezetvédelemért felelős városi tanácsnok.

Hogy a bécsiek még sokáig élvezhessék a kiváló minőségű csapvizet, a város évi 50 millió eurót költ a vízvezeték hálózat karbantartására, és további mintegy 15 millió eurót a forrásvidékek védelmére.

A városban található állandó ivókutak mellett kánikulában az „Igyál vizet!“ (Trink Wasser!) program keretében mobil kutakat is felállítanak.

A már messziről is jól látható, három méter magas fémoszlopokat a város legforgalmasabb pontjain álló vízcsapokhoz csatlakoztatják.

A mobilkutakat először a 2008-as Labdarúgó Világbajnokság nézőterén vetették be, ám a vb után hamar elterjedtek a városban is.

Idén nyáron már összesen 900 ivókút várja a szomjas járókelőket – a hozzá legközelebb eső vízvételi lehetőséget pedig mindenki egy kattintással megkeresheti a város honlapján található térképen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×