INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Örömteli változás Budán! Ésszerűsítik a közlekedést a Margit körút felé

InfoRádió
Szombattól a II. kerületi Árpád fejedelem útján a Margit körút felé haladó közúti forgalom segítése és a Frankel Leó út tehermentesítése érdekében változik a Zsigmond tér–Árpád fejedelem útja forgalmi rendje a Zsigmond tér és az Üstökös utca között - tudatta a BKK.

A szélső forgalmi sávot mostantól az autóbuszokon és a kerékpárosokon kívül az Üstökös utca–Török utca–Margit körút útvonal felé jobbra kanyarodó járművek is használhatják.

Ezáltal

a Margit körút felé tartó forgalom már a Zsigmond tértől igénybe veheti a jobb szélső sávot.

A Margit híd, a Fő utca és az Angelo Rotta rakpart felé közlekedő járművek továbbra is csak a belső két forgalmi sávot használhatják.

A korábban buszsávként funkcionáló szélső sáv a közösségi közlekedési járművek számára továbbra is gyors haladást biztosít majd, tekintettel arra, hogy az Árpád fejedelem útja Üstökös utcai kereszteződésétől a Margit híd autóbuszmegállóig a jobb szélső sávot csak az autóbuszok, a taxik, a kerékpárosok és a motorkerékpárosok vehetik igénybe.

A Margit körút felé tartó járművek Árpád fejedelem útján történő gyorsabb közlekedését az Üstökös utca–Frankel Leó utca–Török utca csomópont lámpaprogramjának módosítása is segíti majd.

Az új forgalmi rend bevezetése során nagy mennyiségben festenek fel új, illetve szüntetnek meg régi burkolati jeleket; a munkálatok idején a BKK fokozott óvatosságra kéri az arra közlekedőket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk