eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tragédia a rockkoncerten! Több rajongót agyonnyomott a tömeg

Ketten meghaltak és tucatnyian megsebesültek helyi idő szerint szombat éjjel egy argentínai szabadtéri rockkoncerten, mert a várakozáson felül hatalmas tömegben összenyomták egymást az emberek.

A rendkívül népszerű, 68 éves rocksztár, Indio Solari koncertjén történt halálos tülekedéséért az argentin média a rendfenntartás hiányát okolja.

A Buenos Aires tartomány Olavarría városában tartott rendezvény elején az énekes néhányszor leállította az előadást, s a színpadról a biztonságiak segítségét kérte a tülekedésben láthatóan eszméletüket vesztő nézők kimentéséhez.

A város polgármestere, Ezequiel Galli utóbb sajtóértekezletén azt mondta, hogy a koncertre mintegy 350 ezer néző érkezett, miközben a szervezők eredetileg alig feleekkora érdeklődésre számítottak. A polgármester hozzátette, hogy az igazságszolgáltatás feladata lesz eldönteni, kit terhel a felelősség a bekövetkezett tragédiáért.

"Ami történt, az a teljes káosz volt - mondta. - Minden kicsúszott az ellenőrzésünk alól."

"Senki sem gondolt arra, hogy ennyien jönnek el" - tette hozzá, s a helyzet érzékeltetésére elmondta, hogy a koncert délutánján a nézők körülbelül százezer gépkocsival érkeztek meg a mintegy 120 ezer lakosú városba, amely Buenos Airestől nagyjából 300 kilométerre délnyugatra fekszik.

Szemtanúk szerint a hatalmas tömeget látva a rendezők a jegyszedést is feladták a koncertnek helyet adó mezőn, és mindenkit beengedtek a kapukon. A tragédiát követően a helyi autóbusz-közlekedés is összeomlott, ami miatt ezrek rekedtek Olavarríában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×