eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fegyelmit kap a pesti rendőr, aki a tilosból traffipaxozott

Fegyelmit kap a pesti rendőr, aki a tilosból traffipaxozott

A Facebookon megjelent egy fotó, amelyen az Üllői úton takarásból mért sebességet egy rendőr, ami szabályos, de ellentétes a rendőrség alapelveivel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlemény jelezte, fegyelmi eljárást kezdeményez a rendőrrel szemben.

A Vezess.hu portál hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen az Üllői úton egy rendőr egy kapualjba bújva méri az autók sebességét. A lap felidézi, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság tavaly úgy nyilatkozott, hogy az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végeznek sebességmérési tevékenységet.

Fegyelmit kap a pesti rendőr, aki a tilosból traffipaxozott

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki nem sokkal később, amelyben elismerte, hogy valós a fénykép, és jelezte, a BRFK-n meghonosodott intézkedési kultúra, valamint Budapest rendőrfőkapitányának elvárásai nem esnek egybe a fotón látható rendőri intézkedéssel, mert gyors, szakszerű, emberséges, és udvarias fellépést vár valamennyi fővárosi rendőrtől.

Az Üllői úton kiválasztott helyszín azért fontos, mert korábban több emberéletet követelő halálos közlekedési baleset történt ott, a rendőr tevékenysége vitathatatlanul nem volt öncélú, mert a többi közlekedőt veszélyeztető járművezetők kiszűrésére szolgált.

"A sebességellenőrzést végző rendőr azonban tevékenységével megsértette a szervezeti normákat és a vezetői elvárásokat. Tevékenységével kapcsolatosan, fegyelmi eljárás keretében vizsgálat indult" - áll a közleményben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×