eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk

Már az év férfiját is megválasztják

A U2 ír rockegyüttes frontemberét, Bonót választotta meg első ízben az Év Férfijának az amerikai Glamour magazin.

Az 1939-ben alapított lap 1980 óta nevezi meg minden évben azokat a nőket, akik nagy jelentőségű tetteket vittek véghez a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a sportban, a divatban, a tudományban vagy a politikában.

Keddi közlése szerint a magazin eddig szándékosan nem díjazott férfiakat, ám az ír rockzenész humanitárius munkája, a lányok, valamint a nők jogainak elismertetéséért tett erőfeszítései az Év Férfija cím megalapítására sarkallta a lapot.

"Amikor egy népszerű férfi rocksztár, aki bármit megtehetne az életben, amit csak akar, úgy dönt, hogy a világszerte élő nők és lányok jogiért fog küzdeni, nos, akkor ez igazán alkalmat ad az ünneplésre. Büszkén jelentjük be, hogy Bonót választottuk meg elsőként az Év Férfijának" - közölte a lap.

Az 56 éves zenész tavaly indította el a Poverty Is Sexist (A szegénység szexista) elnevezésű kampányt, amelynek célja, hogy az oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz és az üzleti lehetőségekhez való jobb hozzáférést biztosítson a világ legszegényebb nőinek.

A kampány a Bono segítségével 2004-ben életre hívott ONE alapítványhoz kötődik. A szervezet célja, hogy segítse a szegénység és a betegségek felszámolását Afrikában.

Bono megköszönte az elismerést a magazinnak, és közleményében aláhúzta, hogy "a nemek közötti egyenlőségért vívott harcot csak akkor lehet megnyerni, ha a férfiak együtt küzdenek a nőkkel". Mint hozzátette, ha a vezetők nem támogatják a lányok és a nők jogaiért vívott harcot, akkor le kell váltatni őket.

Az amerikai magazin idén Gwen Stefani amerikai énekesnőt, Simone Biles amerikai tornászt, a Black Lives Matter elnevezésű mozgalom három alapítóját, Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatóját, Zendaya amerikai popsztárt, Miuccia Prada olasz divattervezőt, Nadia Murád jazidi emberi jogi aktivistát és Ashley Graham plus-size modellt nevezte meg az Év Nőinek.

A kitüntetettek tiszteletére november 14-én rendeznek ünnepséget Los Angelesben.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×