eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elszabadult egy mozdony Ferencvárosnál

Elszabadult szombaton egy magán vasúttársaság mozdonya Ferencvárosnál, a MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték és kisiklatták - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.

Peiper Károly tájékoztatása szerint a mozdonyban nem tartózkodott senki, balesetveszély nem volt, személyi sérülés sem történt. Az irányító forgalmisták amint észlelték az elszabadult mozdonyt, 2-3 kilométeren keresztül kísérték azt, közben átállították a váltókat és végül kisiklatták Soroksárnál - mondta.

A Mávinform közleménye szerint szombaton 11 óra 15 perctől, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti vonatközlekedés újraindulásáig.

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest-Soroksár közötti szakaszán - várhatóan vasárnap délelőttig - pótlóbuszok szállítják az utasokat. A kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülő útra, Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják.

A vizsgálat és a műszaki mentés idejére átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délelőttig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×