eur:
389
usd:
361.61
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Rengeteg mentettek ki pénteken a Velencei-tóból

Összesen 22 embert mentettek ki pénteken a Velencei-tóból a vízi rendőrök - közölte szombaton a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Közleményük szerint péntek délelőtt a Lángi-tisztás elnevezésű vízterületen figyeltek fel három, az erős szél miatt sodródó túrakenura. A bennük tartózkodó 19 embert a rendőrök vitték a partra, majd a kenukat is kivontatták.

Szintén délelőtt egy 64 éves budapesti férfi a Nagy-tisztás elnevezésű részen sodródott el a szörfjétől, mialatt másodfokú viharjelzés volt érvényben. A szörföst a vízirendőrök kimentették.

Délután két nőre figyeltek fel, akik a másodfokú viharjelzés alatt erős szélben próbáltak szörfdeszkán evezve kijutni a vízből. A 64 éves kalocsai és a 21 éves érdi lakost a rendőrök hajójukkal partra vitték.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×