eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Halálos vonatbaleset Belgiumban

Tehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel, a súlyos balesetnek az újabb közlések szerint három halálos áldozata és közel negyven sérültje van - jelentette egy helyi lap.

A súlyos baleset pontos helyszíne a vallóniai régió Saint-Georges-Sur-Meuse települése volt, a mentési munkák első mérlegéről a település polgármestere számolt be a Belga hírügynökségnek. (Az első híradások a szomszédos Hermalle-sous-Huy települést nevezték meg helyszínként.)

A polgármester szerint a személyvonat "nagy erővel" ütközött bele az előtte haladó tehervonatba. Hétfő hajnali fél kettőkor adott nyilatkozatában azt mondta, hogy az áldozatok száma még vélhetően változni fog.

A vasútvonalat üzemeltető Infrabel vállalat szóvivője megerősítette, hogy "a két vonat ugyanazon a sínen haladt, és a személyvonat belerohant a tehervonat végébe", részletekbe azonban nem bocsátkozott.

A L'Avenir weboldala által idézett egyik fiatal szemtanú, aki a vonaton utazott, kaotikusnak írta le a nagy erejű ütközés után kialakult helyzetet. Szavai szerint a Namurból Liege-be közlekedő vonat két első kocsija "teljesen összeroncsolódott".

Az éjjel negyed 12-kor történt baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, és éjfélkor még a sérültek roncsok közül való kiszabadításán dolgoztak.

A mintegy negyven ingázó utast szállító hatkocsis szerelvény első két kocsija kisiklott, a pozdorjává zúzott első kocsit az ütközés ereje levetette a vasúti pályáról.

A hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben.

Francois Bellot közlekedési miniszter is a helyszínre sietett.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×