eur:
393.42
usd:
367.75
bux:
66361.7
2024. április 24. szerda György

Hollókő - legóból

Mintegy 15 ezer legókockából építették meg a világörökségi Hollókő ófaluja legismertebb részletének mását, az alkotás a Palóc Játszóházban látható.

A Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. igazgatója az MTI-nek pénteken elmondta: új módszerekkel is fel akarják hívni a figyelmet a világörökség értékeire, megmutatva, hogy Hollókő használja az új dolgokat is.

Kelecsényi Péter úgy fogalmazott: Hollókő, az élő falu mindig megújul, most éppen legóból.

A hollókői Palóc Játszóház és a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. közös projektjében az ófalu legismertebb részletét, a fatornyos templomot és az azt körülvevő hét házacskát, utcát, kerteket készítették el.

A LEG-Ófalu projektben egy 100-szor 130 centiméteres dioráma készült el, és ehhez a gyártó cég is segítséget nyújtott, mivel egyes esetekben egyedileg készítettek építőelem-darabokat.

A makettet a HUNLTC LEGO Klub képviseletében Marosvári Péter és Gazda Diána készítette több mint két hónapos munkával.

A Nógrád megyei település ófaluját és táji környezetét 1987-ben vették fel az UNESCO világörökségi listájára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×