eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Jehova tanúi is elbúcsúztatták Prince-t

Gyászszertartással búcsúztatták el jehovista gyülekezetében vasárnap este Prince-t, minden idők egyik legsikeresebb popsztárját, aki április 21-én, 57 évesen, mindmáig tisztázatlan körülmények között hunyt el váratlanul.

A zártkörű búcsúztatásra 500 résztvevőt, köztük 50 hírességet vártak a Minneapolis egyik elővárosában, Minnetonkában működő Kingdom Hall templomba. A gyászolók közt volt Sheila E. énekes és dobos, aki főként Prince dobosaként vált ismertté.

A gyászszertartáson azt mondták, hogy bár fontos volt Prince-nek a zenélés, a legnagyobb örömöt az jelentette számára, ha terjeszthette a Szentírást, "megoszthatta másokkal az örök élet reményét".

Az amerikai popsztár 2003-ban lelki vezetőjének, Larry Grahamnek, a Sly and The Family Stone zenekar egykori basszistájának rábeszélésére csatlakozott a Jehova tanúi vallási közösséghez.

A gyülekezetében Nelson testvérként emlegetett szupersztár közösségének többi tagjához hasonlóan házról házra járta a minneapolisi elővárosokat, hogy vallásos írásokat terjesszen.

Az énekes egyik nővére, Tyka Nelson szerint a család augusztusra tervez nagyszabású nyilvános búcsúztatást. "Prince és zenéje olyan sok emberre gyakorolt hatást, hogy megfelelő módon akarunk tisztelegni élete és öröksége előtt" - írta Facebook oldalán Tyka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×