eur:
388.87
usd:
361.95
bux:
68599.59
2024. május 8. szerda Mihály

Árhullám indult el a Murán is

Árhullám alakult ki a Mura folyón a múlt hét vége óta tartó intenzív esőzések miatt - tájékoztatott a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság pénteken.

Szimandel Dezső központi védelemvezető-helyettes közölte: a vízgyűjtő területeken lehullott, jelentős mennyiségű csapadék hatására a Mura szlovéniai szakaszán árhullám alakult ki. A számítások szerint a horvátországi Muraszerdahelynél várhatóan péntek éjféltől tetőzik a folyó.

Magyarországon, Letenyénél a Mura péntek reggelre már szintén intenzíven áradt. A folyó vízgyűjtő mellékfolyásain nem jelentős, fél és egy méter közötti vízszintemelkedések alakultak ki.

Az igazgatóság központjában folyamatos árvízi ügyelet működik, az érintett települések polgármestereit értesítették a kialakult és a várható helyzetről. A gátőrök és a műszaki szakemberek a helyszíneken folyamatosan figyelik a vízfolyásokat és az árvízvédelmi műtárgyakat, ha szükséges, akkor lezárják a zsilipeket, és felkészültek a szivattyúzásra is - közölte a vízügyi szakember.

Az utóbbi napok intenzív esőzései miatt áradásnak indult Vas megyében a Rába folyón is.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×