eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Már száznyolcvan áldozata van a felrobbant szudáni tartálykocsinak

Száznyolcvan fölé emelkedett a két nappal ezelőtt Dél-Szudánban felrobbant olajszállító teherautó halálos áldozatainak száma - közölték pénteken a helyi hatóságok.

A tartálykocsi szerdán lecsúszott az útról a fővárostól, Jubától nyugatra fekvő Western Equatoria államban. A balesetet követően mintegy száz halottról számolt be a nemzetközi sajtó.

Az áldozatok magas számát az magyarázza, hogy a teherautó köré tömeg gyűlt, s az emberek megpróbálták megcsapolni a rakományt. A robbanást vélhetően az okozta, hogy valaki a tömegben cigarettára gyújtott.

Western Equatoria állam tájékoztatási minisztere már korábban közölte, hogy a súlyos sérültek valószínűleg nem fogják túlélni a balesetet, miután nem állnak rendelkezésre a súlyos égési sérülések kezeléséhez szükséges orvosi műszerek és létesítmények a világ legfiatalabb és egyik legszegényebb országában.

A kelet-afrikai térségben mindazonáltal történtek már hasonló esetek korábban, miután az olajszállító tartálykocsiknak általában hatalmas távolságokat kell megtenniük rendkívül rossz utakon, szegény közösségeken keresztülhaladva. Dél-Szudánban például alig vannak aszfaltozott utak.

A szomszédos Ugandában 2013-ban legalább harminc ember halt meg, amikor egy autópályán lerobbant teherautóból próbáltak meg üzemanyagot leszívni.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×