eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Viharkárok Budapesten

A viharos szél faágakat tört le és háztetőket rongált meg pénteken Budapesten, a tűzoltókat tizenegy esethez riasztották - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté közölte: a tűzoltókat műszaki mentésekhez riasztották, több alkalommal is nagyobb faágakat, illetve megdőlt fákat kellett eltávolítaniuk. A XVI. kerületben például egy húsz méter magas fa dőlt meg, amely veszélyeztette a járókelőket és a közeli HÉV-megállót, az egyik budai buszvégállomáson pedig egy BKV-busz tetejére zuhant egy faág.

A XIII. kerületben egy irodaház ablakai törtek be, itt a járókelőket veszélyeztető, lógó üvegcserepeket kellett az ablakból kiszedni. Az erős szél a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáróról egy reklámtáblát sodort az útra, a Móricz Zsigmond körtéren egy többemeletes ház tetejéről fújt a járdára cserepeket, míg a XIII. kerületben egy ötemeletes ház bádoglemez tetejét tépte föl - sorolta a szóvivő.

Személyi sérülésről a katasztrófavédelem nem tud - tette hozzá.

Az igazgatóság - mivel az előrejelzések szerint szombaton is hasonló időjárás várható - arra kér mindenkit, hogy az ablakokat gondosan zárják be, illetve a redőnyöket rögzítsék, hogy a szél ne tudjon azokba belekapni.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×