eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A briteket nem zavarja Harry herceg meztelenkedése

Nem lett kegyvesztett a britek körében Harry herceg azt követően, hogy meztelen fotók jelentek meg róla az interneten és egy brit bulvárlapban.

A The Sunday Times vasárnapi brit lap számára készült felmérés megkérdezettjei háromnegyedének pozitív véleménye van a brit trón 27 éves harmadik számú várományosáról. Kétharmaduk teljesen elfogadhatónak tartja az egyedülálló fiatalember viselkedését egy magánnyaralás keretében. 61 százalékuk nem ért egyet azzal, hogy a The Sun brit bulvárlap közölte az interneten keringő meztelen fotókat.

A YouGov közvéleménykutató 1731 felnőttet kérdezett meg felmérésben csütörtökön és pénteken és további 694-et azt követően, hogy a The Sun pénteki számában megjelentek a fotók.

Eközben Rupert Murdcoh médiamogul, a The Sun és a The Sunday Times tulajdonosa vasárnap Twitter-üzenetében támogatásáról biztosította Harry herceget és sürgette bírálóit, hogy hagyják őt nyugton. "Harry herceg. Hagyják őt békében" - írta Murdoch, aki annak a véleményének adott hangot, hogy a Las Vegas-i fiaskó ellenére a közvélemény szereti őt.

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Murdoch volt az, aki elrendelte, hogy a The Sun hozza le a Las Vegas-i szállodaszobában készült fotókat a hercegről annak ellenére, hogy a királyi család a sajtópanasz bizottsághoz fordult, hogy megakadályozza a kompromittáló felvételek megjelentését a brit sajtóban.

A brit sajtó önszabályozási előírásainak betartatására és a sajtópanaszok elbírálására hivatott független testület (PCC) közölte, hogy eddig több mint 850 panaszt kapott amiatt, hogy a meztelen fotók megjelentek a bulvárlapban. Valamennyi panasz a magánélet szentségének megsértését rótta fel, és ki fogják vizsgálni azokat.

Eközben folyik a találgatás arról, milyen büntetéssel kell számolnia Harry hercegnek, a brit hadsereg katonájának, mert magatartásával rossz fényt vetett a hadseregre. A The Sunday Telegraph szerint minden bizonnyal dorgálásban részesül, amikor visszatér szabadságáról a hadsereg kötelékébe, és felkérik őt, obsitja egy részét ajánlja fel jótékony célra.

A konzervatív vasárnapi brit lap tudni véli, hogy még David Richards tábornokot, vezérkari főnököt is bevonták annak megvitatásába, hogyan kezelje a hadsereg a fiaskót. Egy magas rangú katonai forrás szerint Harry herceg "tisztességes meghallgatásban" fog részesülni, és "bátorítani" fogják őt arra, hogy két havi fizetését - mintegy 1450 fontot - adományozzon egy általa kiválasztott jótékony célra.

A királyi családot és a hadsereget is aggasztja az, hogy újabb kompromittáló fotók bukkanhatnak fel Harry hercegről. Max Clifford neves brit PR szakember pénteken közölte, hogy két amerikai nő megkereste őt telefonon, és közölték vele, hogy további olyan felvételek vannak birtokukban, amelyek abban a Las Vegas-i szállodaszobában készültek, ahol meztelenül lencsevégre kapták a múlt hét végén a brit trón harmadik számú várományosát egy szintén ruhátlan fiatal nő társaságában.

A képeket szerdán hozta nyilvánosságra a hírességekre szakosodott TMZ nevű amerikai hírportál. A fotókat valószínűleg mobiltelefonnal készítették múlt pénteken, és nagyjából 10 ezer fontért (3,5 millió forint) adták el őket.

A TMZ azt írta, hogy több lány is jelen volt azon a bizonyos estén a herceg hotelszobájában, felvételeket készítettek mobiltelefonjaikkal, és egyre többet akkor, amikor a ruhák lekerültek a résztvevőkről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×