eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ha megvesztegetés, legyen értékes!

Ezernyolcszáz forintos értékű saláta elfogadásáért kapott 900 ezer forintnyi büntetést egy közlekedési rendőr Svédországban. Az összegből 500 adagot is vehetett volna magának.

A rendőr Gőteborgban elcsípett egy biztonsági övét nem használó autóst. Az férfiről kiderült, hogy étteremtulajdonos, mire a 39 éves rendőr viccből azt mondta, hogy hajlandó eltekinteni a bírságolástól, ha kap egy adag salátát.

Mivel a bírság 70 ezer forintnyi lett volna, a vendéglős boldogan kapott az ajánlaton.

A rendőr, később azon bukott le, hogy a vendéglős elmesélte az esetet egy barátjának, aki történetesen szintén rendőr és nagyon lelkiismeretes. Õ jelentette fel a kollégáját.

A potyasalátázásból bírósági tárgyalás lett, a vádlott pedig hiába mondogatta, hogy csak viccelt ajánlatával, a bíróság alaposan megbírságolta. Állásában ugyanakkor meghagyta, mert az ítélet szerint a vétség nem volt olyan komoly, hogy elbocsátást kellene maga után vonnia - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×