INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Õrizetbe vették a győri gyilkost

InfoRádió / MTI
A rendőrség vasárnap délután őrizetbe vette a győri lövöldözés gyanúsítottját, aki pár órával korábban halálra sebezte két haragosát - közölte a megyei főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A 34 éves férfi önvédelemre hivatkozott.

Kocsis Tünde elmondta, hogy a férfi - aki maga hívta ki a rendőrséget és az előállításakor nem tanúsított ellenállást - a 112-es segélyhívón tett bejelentést.

A 34 éves gyanúsított Önvédelemre hivatkozott rendőrségi kihallgatásakor. Kocsis Tünde egyelőre nem adott választ azokra a kérdésekre, hogy a presszóst érték-e sérülések, illetve volt-e fegyver a két későbbi áldozatnál.

A ravaszt kétszer meghúzó férfi ellen több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A szóvivő korábbi tájékoztatása szerint egy presszó tulajdonosa engedéllyel tartott sörétes puskájával lőtt meg két, vele vitatkozó embert, a sérültek életét a mentők egy órás helyszíni küzdelemmel sem tudták megmenteni.

Kocsis Tünde elmondta, hogy a Bercsényi-ligeti vendéglátóhely 30 év körüli tulajdonosa régebb óta haragos viszonyban volt vele egykorú áldozataival. Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak. Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány, hangoskodó tagját.

A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament "felelősségre vonni" a presszóst, aki vita után az utcán adott le rájuk egy-egy lövést - tette hozzá a szóvivő.

A címlapról ajánljuk