eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Londoni útikalauz Beatles-rajongóknak

Új, a Londonba látogató Beatles-rajongók számára nélkülözhetetlen könyv jelent meg: a kötetben 467 olyan helyszín szerepel, amely valahogyan kapcsolódik a legendás zenekarhoz.

Csaknem ötszáz olyan épületet és helyet sorol fel a Nagy-Britanniában most megjelent a The Beatles' London című könyv, ahol a zenekar tagjai felléptek, jártak, éltek, dolgoztak, forgattak vagy ettek.

A zenekar Liverpoolban született tagjai - John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr és George Harrison - 1963-ban költöztek a szigetország fővárosába. Ez év őszén ideig együtt is laktak a Green Street 57-ben, a rajongók azonban nem hagytak nyugtot nekik, így hamar külön-külön kerestek otthont maguknak.

A Beatles számos koncertet adott Londonban, fellépett a Palladiumban, az Argyll Streeten és a Prince Of Wales Theatre-ben, ahol a közönség soraiban egy alkalommal ott ült II. Erzsébet angol királynő, testvére, Margaret hercegnő és az anyakirálynő. Ezen a fellépésen közölte John Lennon: "Az olcsóbb helyeken ülők tapsoljanak, a többiek pedig csak csörgessék az ékszereiket."

A híres helyszínek listájáról nem hiányozhat az Abbey Road sem: a Beatles ott rögzítette szinte összes dalát, és az ottani híres zebrán készült az azonos című albumuk borítójára került fotó is.  Az is kiderül a könyvből, hol állt az a zongora, amelynél John Lennon és Paul McCartney megírta a zenekar egyik nagy slágerét, az I Want To Hold Your Handet.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×