eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nincs lehetetlen: hajból készül a dús szemöldök

Túlszedte a szemöldökét? Esetleg kihullott? Már erre is van megoldás: a szemöldök helyére - akárcsak a fejbőrbe -, hajhagymákat ültetnek a plasztikai sebészek, és mindezt potom 680 ezer forintért.

A szemöldök helyére beültetett hajhagymákat a fejbőr hátsó részéből emeli ki a sebész, hogy aztán apró bemetszéseket tegyen a szem felett és elhelyezze bennük azokat. Az orvos a lyukakat úgy alakítja ki, hogy a szőrszálak egy irányba nőjenek.

Egy-egy szemöldököt körülbelül 350 hajhagymával lehet megfelelően feltölteni, a beavatkozás két-három órát vesz igénybe, és Nagy-Britanniában kétezer fontot (körülbelül 680 ezer forintot) kérnek érte.

A hajból készült szemöldök odafigyelést igényel: a beültetett szőrszálak az első hónapban kipotyognak, helyükbe azonban újak nőnek, és mivel a hajszálak gyorsabban növekszenek, hetente nyírni kell őket, hacsak viselőjük nem akar úgy kinézni, mint Leonyid Brezsnyev.

Az első "szemöldök-átültetést" az 1990-es évek elején végezték az Egyesült Államokban, és tavaly már száznál is többen estek át rajta az Egyesült Királyságban. A módszert eredetileg az égési sérülteknél alkalmazták, ma azonban már bárki kérheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×