eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Betörőbarát intézkedés Nagy-Britanniában

A tolvajok testi épségének védelmében szedet le tolvajok ellen felszerelt szögesdrótot egy zártkerti kertészkedővel egy önkormányzat Nagy-Britanniában.

A zártkert önkormányzati tulajdonban van, a 61 éves férfi csak bérli. A szögesdrótot azután szerelte fel, hogy négy hónapon belül háromszor törtek be kertjébe és fészerébe, ahonnan 300 font - bő 90 ezer forint - értékben loptak el szerszámokat, de kárt tettek veteményeiben is.

Az önkormányzat azzal érvel, hogy beperelhetik tolvajok serülésükért. A gazda viszont hiába ajánlotta, pereljék csak őt nyugodtan, legalább megtudja, kik járnak hozzá lopni - a hivatal részéről süket fülekre talált.

Brit önkormányzat részéről nem ez az első "betörőbarát" lépés. Másfél hete a következő kéréssel fordult kertbérlőkhöz egy másik önkormányzat: "Kérjük, ne lakatolják le fészereiket, mert tolvajok garázdálkodnak a környéken!"

A városatyák így próbálnak spórolni az adófizetők pénzével, ugyanis a városi tulajdonban lévő zártkertek szerszámoskamráiban nagyobb kárt tesznek a betörők, ha az épületkék zárva vannak, mert akkor bezúzzák az ablakot vagy felfeszegetik az ajtót. Ezeket azután meg kell javíttatnia az önkormányzatnak. Ha viszont nincs zárva a fészer, nem tesznek benne kárt - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×