eur:
388.49
usd:
360.93
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Mérete miatt nem tudták elhamvasztani a féltonnás férfit

Szívelégtelenségben halt meg az a több száz kilós mexikói férfi, aki négy hónap óta nem tudta elhagyni ágyát. Óriási mérete miatt nem lehetett elhamvasztani, az asztalosok ezért speciális koporsót készítettek neki.

Nem volt egyszerű a haldokló Jose Luis Garzát a mentősöknek ellátniuk és kórházba szállítaniuk: le kellett bontaniuk a hálószoba falát, és a férfi egyik barátjának teherautójába kellett rakniuk a beteget, akinek súlyos szívproblémái voltak.

A 47 éves 450 kilós férfi azonban már a kórházba kerülése előtt, a teherautón meghalt.

Állítólag egész életében súlyproblémákkal küzdött, de igazán akkor lett beteg, amikor kilenc hónappal ezelőtt két héten belül meghaltak a szülei. Egészsége annyira leromlott, hogy a halála előtti 4 hónapban fel sem tudott kelni ágyából.

Állapota a hétvégén romlott le igazán, amikor már alig evett és lélegzett.

A közel féltonnás férfi temetése sem volt egyszerű: az észak-mexikói Monterrey városában közel 150 barátnak és rokonnak kellett több mint 4 órát várnia, amíg az ácsok elkészítették a megfelelő méretű koporsót, a temetőben dolgozók pedig kiásták a megfelelő nagyságú sírt.

A temetési vállalkozó elmondta: a család eredetileg hamvasztást kért, de nem volt megfelelő nagyságú kemence, amielybe a holttestet bele tudták volna tenni. "Õ a legnagyobb ember, akit eltemettünk" - mondta Maribel Cantu.

Érdekesség, hogy a világ legkövérebb embere is mexikói, sőt Garza otthonától egy órányira lakott. Amikor az 560 kilós Manuel Uribe megtudta, hogy társa beteg, gyümölcsöket és táplálék-kiegészítőket küldött neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×