eur:
402.1
usd:
366.1
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Miért nem törődtek síró gyerekeikkel az eltűnt kislány szülei?

Egy nappal eltűnése előtt kérdőre vonta szüleit Madeleine McCann: azt akarta tudni, miért nem voltak vele, amikor ő és két testvére szobájukban sírdogáltak. A család még mindig bízik abban, hogy a kislány - aki csaknem egy évvel ezelőtt tűnt el Portugáliából - élve előkerül.

Eltűnése napján, reggeli közben leszidta szüleit Madeleine McCann, amiért azok nem voltak vele, amikor előző este eltört nála a mécses. Édesanyja, Kate állítólag megígérte a kislánynak, hogy attól kezdve jobban odafigyelnek rá és testvéreire.

Az információt, amely McCannék és barátaik első vallomásából származik, az egyik portugál tévécsatorna, a Telenico hozta nyilvánosságra, azt azonban nem lehet tudni, a tévések hogyan jutottak hozzá a dokumentumokhoz.

"Miközben reggeliztünk, Maddie azt mondta: anya, anya, miért nem jöttél oda, amikor tegnap este sírtunk? Ekkor Gerry és én megegyeztünk abban, hogy jobban odafigyelünk a gyerekekre" - mondta állítólag Kate McCann.

A Telenico arról is beszámolt, hogy eltérés van az édesanya és barátainak vallomása között. Amikor Kate McCann észrevette, hogy lánya eltűnt, saját bevallása szerint azt kiáltotta: "Madeleine nincs ott, valaki elvitte". A barátok ezzel szemben úgy emlékeznek, hogy a nő azt ordította: "Madeleine eltűnt!"

Érthetetlen

McCannék szóvivője, Clarence Mitchell kijelentette, hogy a család mindvégig őszinte és nyílt volt a rendőrökkel, és úgy vélte, nem véletlen, hogy a tévécsatorna éppen most hozakodott elő az információkkal.

"Több mint furcsa, hogy ez a szöveg, amely a rendőrség birtokában volt 11 hónapon át, kontextusából kiragadva éppen akkor kerül nyilvánosságra, amikor McCannék Brüsszelben vannak, és javítani igyekeznek a gyermekjólétet, gyermekbiztonságot" - mondta Clarence Mitchell.

Kate és Gerry McCann a napokban járt a brüsszeli székhelyű Amber Alert európai kirendeltségénél, a szervezetnél, amelynek célja a gyermekrablásos esetek jelentése és nyomon követése. Az édesanya ezután annyit mondott: újjáéledt benne a remény, hogy Madeleine élve hazakerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×