eur:
402.1
usd:
366.1
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Elverte 1,6 milliárdját, segélyekből él a lottónyertes

Három év alatt elverte könnyen jött pénzét egy brit lottónyertes, aki manapság egy lerobbant motelben dolgozik. Nem elég, hogy a férfi segélyből él, tartozásai is vannak.

Luxusvillát és autókat vett 5,1 millió fontos (több mint 1,6 milliárd forint) lottónyereményéből Pete Kyle, akire 2005 februárjában mosolygott rá a szerencse. A férfi mára mindenét elvesztette, segélyekből él, és készpénzzel tartozik hitelezőinek.

"Megkapta a nagyszerű lehetőséget arra, hogy megfordítsa az életét, de elszúrta. Megfogadott néhány rossz tanácsot rossz emberektől, akiknek túl készségesen adta át a pénzét. Mostanra nem maradt semmije" - mondta a férfi egyik ismerőse.

A plymouthi Pete Kyle egy sor gyanús befektetés miatt vesztette el vagyona javát, de a pénzből futotta egy - forintra átszámolva - 172,5 milliós villára, egy 12,5 milliós Mercedesre és egy hasonló értékű Range Roverre, valamint egy másik, 6 milliót érő terepjáróra.

Testvérei - akik mindannyian egy súlyos, gyógyíthatatlan betegségben, Huntington-kórban szenvednek - azt állították: nekik nem adott pénzt Pete Kyle, aki cáfolta ezt.

A férfi mára minden vagyonát elvesztette: segélyekből él, eladta házát, luxusautóit, most egy ütött-kopott Vauxhall Astrával jár és egy koszos kis motelben dolgozik, ott is lakik. Helyzetét tovább rontja, hogy nemrégiben egyik hitelezője pert indított ellene, pénzt követel tőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×