eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

"Heréljétek ki a taxisofőröket!"

Több száz dél-afrikai nő tüntetett az egyik johannesburgi művészeti galéria előtt, hogy tüntessen a miniszoknya és a nők jogai mellett.

Több száz fős tüntetés szemtanúi lehettek a dél-afrikai Johannesburg lakói. A főként nőkből álló csoport a miniszoknya és a nők jogai védelmében demonstrált.

A menet Redi Direko újságíróval az élen a Noord utcai taximegállóhoz vonult, hogy tudtára adja a személyszállító fuvarozóknak: a nők szeretik a miniszoknyát, s nem hajlandóak lemondani kedvenc viseletükről.

A tüntetést azt követően szervezték, hogy februárban ugyanezen a taxiállomáson a 25 éves Nwabisa Ngcukanát megalázták a taxisok és az utcai árusok.

A gépkocsivezetők és az árusok állítólag leszakították a nő ruháját, hogy "móresre tanítsák" miniszoknyája miatt. Az említettek állítólag fogdosták is az asszonyt, míg mások alkoholt spricceltek a hajára, s közben nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazták.

A nők transzparenseikkel tudtára adták az érintetteknek, hogy egyrészt szeretik a miniszoknyát, másrészt, a szebbik nem képviselői nem KRESZ-táblák, hogy semmibe vegyék őket.

"Tiszteletet érdemlünk!", "Senki sem csorbíthatja a nők jogait" - hirdették a résztvevők.

"Meg kell tanítani viselkedni a taxisokat, nem elégszünk meg ennyivel. Nincsen öltözködési előírás a taxival utazó nők részére, úgyhogy azt tanácsoljuk a sofőröknek, hogy törődjenek a saját dolgukkal" - jelentette ki a szervező Redi Direko.

Egy másik asszony még ennél is tovább ment, amikor kijelentette, hogy szerinte "ki kellene herélni" a taxisokat. "Van egy lányom, ha neki keresztül kellene mennie azon, amin ez a lány keresztülment, biztos, hogy levadásznám a felelősöket. Azonnal véget kell vetni ezeknek a mocskos túlkapásoknak" - közölte Wendy Morgan.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×