INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Alig kisebb az újszülött, mint az édesanyja

Infostart / InfoRádió
Minden bizonnyal a világ legkisebb édesanyjának mondhatja magát Stacey Herald, aki törpe termete ellenére világra hozott egy 45 centis kisbabát.

A mamának, aki maga is mindössze 71 centi magas, az orvosok korábban azt ajánlották, hogy ne vállaljon gyermeket, mert az az életébe kerülhet. A kicsi ugyanis összenyomná a belső szerveit, emellett a császármetszés is végzetes lehet számára.

A 33 éves asszony azonban nem hallgatott rájuk, és már a második lányának adott életet. A kis Makya 45 centivel jött világra.

A Guinness rekordbizottság jelenleg is vizsgálja, hogy vajon odaadható-e az egyesült államokbeli Kentucky államban élő asszonynak a világ legalacsonyabb édesanyjának járó cím.

Egyelőre úgy tűnik, hogy kisebbik gyermekénél nem lépnek majd fel növési rendellenességek, a nő nagyobbik lánya, a jelenleg 16 hónapos Kateri azonban minden bizonnyal maga is törpe lesz felnőttkorában.

Az asszony és férje - aki alig több, mint másfél méter magas -, úgy érzik, hogy gyermekeik Isten ajándékai. A hölgy szinte egész eddigi életét abban a tudatban élte le, hogy nem lehet gyermeke, épp ezért valódi csodaként éli meg, hogy anya lehetett.

A címlapról ajánljuk