eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egy 1970-es rejtélyes gyilkosságra derült fény

Egy 1970-ben elkövetett és eddig megoldatlannak tartott gyilkosság elkövetését vallotta be levelében egy idős brit férfi, aki daganatos betegségben hunyt el.

A 77 éves korában február elején elhunyt Harvey Richardson lakásában kilencoldalas levelet találtak, amelyben részletesen leírja, hogyan ölte meg a 19 éves Lorraine Jacobot 1970 szeptemberében Liverpoolban.

A gyilkossági ügyet a rendőrség mindeddig nem tudta megoldani. Most bűnügyi szakértők és kézirat elemzők vizsgálják a daganatos betegségben elhunyt férfi írását, valamint a lakásában talált nyomokat és a DNS-t, hogy valahogy megerősítsék a levélben szereplő állításokat.

A levél pontos keletkezése nem ismert, ugyanis azon semmilyen dátum, vagy keltezés nem szerepel. A papír meglehetősen réginek tűnik.

A nyomozást vezető Ian Kemble arról számolt be, hogy egyelőre nem jöttek rá, a férfi miért vallotta be a gyilkosságot. Hozzátette: a levél nincs aláírva, így azt sem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy valóban Harvey Richardson vallotta be a közel negyven évvel ezelőtti gyilkosságot.

Az idős férfi lakásában két fegyvert is találtak, valamint egy olyan cikkre bukkantak, amely az 1970-es gyilkosságról szól. Emellett egy másik, szintén abban az évben elkövetett és megoldatlan gyilkosságról szóló újságcikket is találtak Harvey Richardsonnál.

Lorraine Jacob holttestét egy sikátorban találták meg 1970 szeptemberében.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×