eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kapcsolat van Madeleine eltűnése és más gyermekrablások között?

Több gyermekrablási kísérletről kaptak információt a portugál rendőrök, akik azt vizsgálják, van-e kapcsolat az utóbbi esetek és Madeleine McCann eltűnése között - derült ki nemrég. Az elmúlt hónapban Coimbra tartományban legalább négy különböző korú gyereket próbáltak elfogni ismeretlenek.

Vizsgálják a portugál rendőrök, hogy van-e kapcsolat az elmúlt néhány hónapban az ország északi részén történt gyermekrablási kísérletek, és Madeleine McCann eltűnése között, akinek Dél-Portugáliában veszett nyoma.

A négyéves kislány után kutató magánnyomozók úgy vélik, hogy a gyereket egy pedofilhálózat tagjai rabolták el és vitték ki Portugáliából; szerintük elképzelhető, hogy más kicsik is erre a sorsra jutottak.

Az első bejelentett rablási kísérlet Észak-Portugáliában decemberben történt: akkor egy kilencéves kislányt kapott el egy férfi, amint az hazafelé tartott az iskolabusz megállójából Charnecában.

A gyereknek sikerült kiugrania a férfi autójából, amikor az egy keskeny úton kénytelen volt lehúzódni egy szembe jövő miatt. A kislán ezután hazaszaladt. A rendőröknek azt mondta: a férfi brazil akcentussal beszélte a portugált, fülbevalója volt, és szürke kocsit vezetett.

A közeli városokban azóta két másik gyermekrablási kísérlet is történt: három héttel ezelőtt például két férfi akart az autójába rángatni egy 13 éves diáklányt. Az esetnek szemtanúja volt a fiatal édesanyja is, aki rákiáltott az emberrablókra, így azok elengedték a lányt és elhajtottak.

Később az ugyancsak kilencéves Clarisse Netót akarta elkapni két ismeretlen, a kislány azonban, hiába hívták, nem ment közel hozzájuk, inkább egy közeli kórházba szaladt be, ahol a dolgozók értesítették a rendőrséget.

Időközben kiderült, hogy Madeleine McCann édesanyja, Kate úgy döntött: otthagyja helyettes háziorvosi állását, és gyermekekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteknél vállal munkát.

"Kate olyanokon akar segíteni, akik most mennek át azon, amin ő már átesett" - mondta egy, a családhoz közel álló forrás.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×