eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hófehérke, Lina vagy Yuki Chan? - névjavaslatok a jegesmedvebocsnak - képekkel

Tizennégyezer névjavaslatot kapott vasárnapig a nürnbergi állatkert öthetes jegesmedvebocsa, ami jelzi, hogy feltartóztathatatlan az újabb "Knut-mánia" Németországban.

A nürnbergi állatkert aprónyi jegesmedvebocsának egyformán szurkol Berlin, Nürnberg és az egész ország.

A becenevén egyelőre Knutschi névre hallgató kis bocsot anyja, Vera ugyanúgy eltaszította, mint Tosca Knutot több mint egy évvel ezelőtt a berlini állatkertben. Néhány nap óta a mackólányt is az állatkert gondozói vették oltalmukba, akik számíthatnak a Knut felnevelésében óriási tapasztalatokat szerzett berlini kollégáik támogatására, illetve szolidaritására.

Berlinből éppen vasárnap üzenték meg Nürnbergbe, hogy egy különleges tápszerrel segítik majd Knutschi etetését, amelynek elsődleges célja annak megakadályozása, hogy a tej túlságosan is
besűrűsödjön. Knut táplálásakor ez az amerikai ötlet alapján készített tápszer tökéletesen bevált, s a kezdetben rendkívüli szerepe volt abban, hogy a berlini kedvenc immár 120 kilót nyom.

A nürnbergi apró szépség egyelőre még csak 2000 gramm, "magassága" 30 centi, s az orvosok szerint mostanáig minden a legnagyobb rendben. Knutschi eszik - azaz tejet iszik -, melegszik és alszik, mindent rendeltetésszerűen. A szakértők azonban tudják, hogy az anya által elhagyott, s gondozók által kezelésbe vett jegesmedve-bocsoknál éppen az első napok, illetve hetek a legválságosabbak, s az apróságok túlélési esélyei nem éppen a legmagasabbak. A Knuttal történtek után azonban hatalmas a derűlátás.

Mindenesetre az új kedvenc a nürnbergi számítógépes hálózatot a hét végén már "térdre

<

Képek a nürnbergi állatkert öthetes jegesmedvebocsáról (képgaléria)

kényszerítette". Szombaton ugyanis tízezrek igyekeztek rámenni Nürnberg állatkertjének honlapjára, hogy legalább Knutschi fotóját láthassák. S a hálózat megbénult a nyomás alatt, néhány óra után a honlap már elérhetetlennek bizonyult.

Külön honlapot létesítettek a nürnbergi városi hatóságok is, ahová a kis hölgy végleges nevére vonatkozó javaslatokat várják. Vasárnapig 14 ezer indítvány futott be, Flocke vagy Franka, s értesülések szerint Lina vagy Käethe szerepelt a leggyakoribb javaslatok között. De voltak olyanok is, akik meglehetősen különös nevet adtak volna a bájos apróságnak, mint például Snowwhite (Hófehérke), Aicha vagy Yuki Chan.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×