INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Hófehérke, Lina vagy Yuki Chan? - névjavaslatok a jegesmedvebocsnak - képekkel

InfoRádió / MTI
Tizennégyezer névjavaslatot kapott vasárnapig a nürnbergi állatkert öthetes jegesmedvebocsa, ami jelzi, hogy feltartóztathatatlan az újabb "Knut-mánia" Németországban.

A nürnbergi állatkert aprónyi jegesmedvebocsának egyformán szurkol Berlin, Nürnberg és az egész ország.

A becenevén egyelőre Knutschi névre hallgató kis bocsot anyja, Vera ugyanúgy eltaszította, mint Tosca Knutot több mint egy évvel ezelőtt a berlini állatkertben. Néhány nap óta a mackólányt is az állatkert gondozói vették oltalmukba, akik számíthatnak a Knut felnevelésében óriási tapasztalatokat szerzett berlini kollégáik támogatására, illetve szolidaritására.

Berlinből éppen vasárnap üzenték meg Nürnbergbe, hogy egy különleges tápszerrel segítik majd Knutschi etetését, amelynek elsődleges célja annak megakadályozása, hogy a tej túlságosan is
besűrűsödjön. Knut táplálásakor ez az amerikai ötlet alapján készített tápszer tökéletesen bevált, s a kezdetben rendkívüli szerepe volt abban, hogy a berlini kedvenc immár 120 kilót nyom.

A nürnbergi apró szépség egyelőre még csak 2000 gramm, "magassága" 30 centi, s az orvosok szerint mostanáig minden a legnagyobb rendben. Knutschi eszik - azaz tejet iszik -, melegszik és alszik, mindent rendeltetésszerűen. A szakértők azonban tudják, hogy az anya által elhagyott, s gondozók által kezelésbe vett jegesmedve-bocsoknál éppen az első napok, illetve hetek a legválságosabbak, s az apróságok túlélési esélyei nem éppen a legmagasabbak. A Knuttal történtek után azonban hatalmas a derűlátás.

Mindenesetre az új kedvenc a nürnbergi számítógépes hálózatot a hét végén már "térdre


Képek a nürnbergi állatkert öthetes jegesmedvebocsáról (képgaléria)

kényszerítette". Szombaton ugyanis tízezrek igyekeztek rámenni Nürnberg állatkertjének honlapjára, hogy legalább Knutschi fotóját láthassák. S a hálózat megbénult a nyomás alatt, néhány óra után a honlap már elérhetetlennek bizonyult.

Külön honlapot létesítettek a nürnbergi városi hatóságok is, ahová a kis hölgy végleges nevére vonatkozó javaslatokat várják. Vasárnapig 14 ezer indítvány futott be, Flocke vagy Franka, s értesülések szerint Lina vagy Käethe szerepelt a leggyakoribb javaslatok között. De voltak olyanok is, akik meglehetősen különös nevet adtak volna a bájos apróságnak, mint például Snowwhite (Hófehérke), Aicha vagy Yuki Chan.

A címlapról ajánljuk