eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Előzetes letartóztatásban a 18 éves fiú támadója - galériával

Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a fiatalembert, aki egy utcai verekedésben bántalmazta azt a 18 éves fiút, aki a verekedés után életét vesztette - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

A fiatalkorú, 17 éves fiatalembert azért helyezték 30 napra előzetes letartóztatásba, mert fennáll a veszélye annak, hogy megszökik, elrejtőzik, illetve befolyásolja a tanúkat, vagy megnehezíti az eljárást. Az előzetes letartóztatást büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a fiatalembernek.

A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzése ellen a gyanúsított, védője és törvényes képviselője is fellebbezett, ezért a végzés nem jogerős.

A 17 éves fiatalembert halált okozó súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A verekedés még csütörtökön történt. A 18 éves szakközépiskolás fiú csütörtökön azzal ment haza, hogy a VIII. kerületi oktatási intézmény közelében bántalmazták őt, ezt követően lett rosszul. A szülők rögtön kihívták a mentőket, de mire beértek a kórházba, a fiú elhunyt. Az orvos szakértő megállapítása szerint a halált bántalmazásból eredő koponyaalapi törés okozta.

A nyomozók kevesebb mint 24 óra leforgása alatt megállapították a 17 éves elkövető személyazonosságát, aki pénteken maga jelentkezett a rendőrségen. A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Lapinformációk szerint a támadó küzdősportokban járatos.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×