eur:
390.39
usd:
364.04
bux:
68382.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kommandósok csapnak le a kóbor kutyákra

Vad kutyák marcangoltak szét egy brit nőt Bulgáriában, a helyi gyerekek hiába próbáltak segíteni neki. Az asszony elvérzett, mielőtt a mentők a helyszínre érkeztek volna.

Az 56 esztendős Ann Morgan Gordon, aki már két éve Bulgáriában élt a férjével, éppen saját kutyáját sétáltatta, amikor vad ebek támadták meg Negyalszkóban.

Helyi gyerekek megpróbálták ugyan elkergetni az agresszív kutyákat, azok azonban őket is megtámadták. Végül egy juhásznak sikerült elzavarnia a falkát, ám a nő meghalt, mire a mentők megérkeztek.

Kátya Nyagolova, a helyi rendőrség szóvivője elmondta: Ann Morgan Gordont körülbelül nyolc kutya támadhatta meg, saját ebe, egy németjuhász, elszaladt.

A kóbor kutyák miatt elmaradnak a turisták

Az illetékesek komolyan veszik az ügyet: felállítottak egy csoportot, melynek feladata, hogy befogja a kóbor kutyákból összeverődött falkát.

Az elvadult kutyák garázdálkodása állandó problémát jelent az országban, sok brit ezért is határozott úgy, hogy nem nyaral többet a bolgár tengerparton.

A becslések szerint csak Szófiában 35 ezer kóbor kutya él.

Nemcsak Bulgáriában okoznak gondot a falkába verődött kutyák: januárban egy nyolcéves kislányt téptek szét gazdátlan ebek az indiai Bangalorban, egy éve pedig egy ötéves kisfiú esett áldozatul kóborló négylábúaknak a kanadai Albertában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×