eur:
396.21
usd:
354.7
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Tintától és tusfürdőtől hízott meg a furcsa ízlésű fiú

Különleges ízlése van a kilenc éves Jang Jangnak: a kínai kisfiú tintát, vécéöblítőt, tusfürdőt és egyéb vegyszereket iszik - és ettől a normális súlynak a duplájára hízott meg.

Jang Jang egészen kicsi kora óta imádja az olyan dolgokat, amelyeknek más már a szagától is rosszul van - mesélte az édesanyja. A jelek szerint a tinta és a tusfürdő hizlal is - Jang Jang legalábbis ma már 65 kilót nyom, kétszer annyit, mint normális súlyú kortársai.

A szülei eleinte azt hitték, Jang nem érez ízeket, ezért kóstol meg furcsa dolgokat. Keserű teát főztek neki, amit egy tintásüvegbe töltöttek, és ezzel kínálták meg. Kiderült, hogy Jang ízlelőbimbóinak semmi baja, mert a keserű ízre azonnal elfintorodott.

A csungkingi gyereket jó néhány orvoshoz elvitték már a szülei, de senkinek nem sikerült lenevelnie furcsa szokásáról. Most egy különleges intézetben kezelik.

Az egyik orvos szerint elképzelhető, hogy Jang a citózis egyik formájában szenved. Az ilyen betegek egyszerűen kívánják a természetellenes dolgokat, s a furcsa "ételek és italok" fogyasztása alultápláltsághoz vezethet. Az orvos úgy véli, a kisfiú a furcsa szokása miatt szedett fel ekkora túlsúlyt.

Most azon dolgoznak az orvosok, a szülők és a gyerek tanárai, hogy megértessék Jang Janggal: káros lehet az egészségére a furcsaságok fogyasztása, és segítsenek neki leszokni a "diétájáról".

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×