eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Papnak öltözve dolgozik a zaklató

Most is szabadlábon van az a férfi, akit korábban életfogytiglant kapott, amiért szexuálisan zaklatott egy nőt. A bűnöző, aki most egy ír városban tűnt fel, a legtöbbször papnak öltözik, hogy ne keltsen gyanút.

Anglikán lelkésznek kiadva magát érkezett meg John Cronin az írországi Tuamba. Itt húzta meg magát egy ideig, és a helybelieknek egy ideig egyáltalán nem tűnt gyanúsnak a férfi, akit még 1992-ben egyszer már életfogytiglani börtönre ítéltek egy, a tory párnak dolgozó nő zaklatásáért: reverendába öltözve bejutott annak lakásába, összeverte egy piszkavassal, majd megerőszakolta.

Az álpap hat év után szabadult, de azóta is többször ült már, legutóbb 2004-ben, amikor hamis csekkekkel fizetett és lebukott.

A férfi, aki a Shane Cronin nevet használta Tuamban, azzal keltett csak gyanút, hogy disznó vicceket mesélt.

"Minden mocskos viccre, amit elmondtunk, ez az úgynevezett lelkész egy még ocsmányabbat mondott. Ettől már gyanús lett" - mondta egy férfi, aki a helyi pubból ismerte Cronint.

A tuamiak ugyanakkor kedvelték a férfit: ha úgy adódott, kiváltották az étteremben és a kocsmában, és egy helyi család adott szállást neki. Meséjét csak akkor kezdték komolyabban megkérdőjelezni, amikor - valószínűleg lopott - csekkfüzetének eltűnése után nem sokkal maga is nyomtalanul felszívódott.

Mostanában egy másik nyugat-írországi településen is látták John Cronint, ahol állítólag egy anglikán menedékhelyen lakott.

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×