eur:
394.6
usd:
354.91
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Fizetnie kell a kukkoló házinéninek

Egy német nőnek vissza kell fizetnie a lakbért egy korábbi albérlőjének, mert a fürdőszobába egy olyan tükröt szerelt fel, amelynek átlátszó hátoldalán keresztül figyelni lehetett a helyiségben lévőket.

A bérlő két diáktársával együtt 2005 októberében költözött be a lakásba, és csak négy hónappal később fedezték fel a trükkös tükröt, amely lehetővé tette, hogy a mögötte lévő kis szobából kukkoljon a házinéni. A rendőrök ráadásul pornómagazinokat és -videókat találtak az apró helyiségben.

A diákok a teljes lakbér visszafizetését követelték szállásadójuktól, aki azonban elutasította ezt, mondván: a probléma csak a fürdőszobát érintette, a diákok által használt többi helyiséget nem.

A nő a lakbér egy részét visszafizette volna, de ebbe a bérlők nem mentek bele, és a müncheni bírósághoz fordultak, amely megállapította, hogy a szállásadó megsértette a fiatalemberek személyiségi jogait.

Az első ítélet nyomán mintegy 240 ezer forintnak megfelelő összeget kell a nőnek kifizetnie, de a másik két bérlő pere még folyamatban van.

Címlapról ajánljuk
Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Este kiléphet a rakpartra a víz, útlezárások jönnek Magyarországon - Híreink kedden a dunai árvízről

Este kiléphet a rakpartra a víz, útlezárások jönnek Magyarországon - Híreink kedden a dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet, estére a rakpartra is kiléphet a víz. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×