eur:
394.57
usd:
354.86
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Éhségsztrájkkal tüntetnek papjukért a hívők

Éhségsztrájkba kezdett egy spanyol városka egyházközségének tizennyolc tagja, amiért elvették tőlük szeretett fiatal papjukat. A sztrájkolókhoz további háromszáz helybeli csatlakozott. Mindannyian a templomnál tüntetnek: követelik, hogy adják vissza lelkipásztorukat.

Huszonhét éves, újító szellemű papjuk, Gabriel Castillo visszatérését követelik a Granada közelében fekvő Albuñol lakói. Hogy kérésüknek nyomatékot adjanak, éhségsztrájkba kezdtek.

"Mindennap felhívjuk a granadai érseket és magyarázatot kérünk tőle, de úgy tűnik, egy másik világban él, nagyon távol tőlünk, szegény és rosszul képzett emberektől" - mondta a kampány szóvivője, Consuelo Manzano.

Albuñolban töltött két éve alatt Gabriel Castillo újításokat vezetett be, többek között engedte a Szenegálból érkezett hajléktalanoknak, hogy a házában lakjanak, vasárnapi iskolát vezetett, és fogyatékos fiatalokat vett be a ministránsok közé.

A hagyománytisztelőbb hívők - köztük a közeli zárdában élő apácák - azonban nem tudtak kibékülni a módszereivel.

A tüntetők szerint a zárda főnökasszonya tett panaszt a fiatal lelkipásztorra Granada érsekénél, Francisco Javier Martineznél - aki korábban már perbe keveredett egy másik pappal - és kérte, hogy helyezzék át.

A tüntetők még szombatig sztrájkolnak, amikor is delegációt küldenek a sevillai érsekhez, mivel úgy érzik, a sajátjuk semmibe veszi őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×