eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Szerelem és szex okozta a kém halálát?

Reggeli polóniummal címmel jelent meg egy regény Oroszországban, amely Alekszandr Litvinyenko halálát dolgozza fel új módon.

A könyvet egy házaspár, Alekszandr és Natalia Pankov írta, és regényükben nem politikai, hanem szerelmi indítékok vezetnek az ügynök halálához.

A történet szerint a Litovcsenko nevű ügynök beleszeret egy Londonban élő orosz oligarcha, a könyvben Ilja Borzovszkijnak nevezett milliomos feleségébe, ám a viszony kitudódik, ezért megölik. Az oligarcha neve Borisz Berezovszkijra utalhat, akit összefüggésbe hoztak Litvinyenko tavaly novemberi halálával.

"Nem sértettünk meg senkit, és megváltoztattuk a neveket. Semmilyen rosszat nem írtunk Litvinyenkóról" - mondta Alekszandr Pankov.

Alekszandr Litvinyenko az orosz állambiztonsági szolgálat volt alezredese háromheti haláltusa után egy londoni egyetemi klinikán hunyt el, ahol megállapították, hogy a szervezetébe került nagy mennyiségű plutónium 210 radioaktív izotóp végzett vele.

Litvinyenko a mérgezés feltételezett napján egy londoni szállodában együtt teázott két másik orosz ügynökkel, Dmitrij Kovtunnal és Andrej Kugovojjal.

Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×