eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

El sem ítélték, mégis 19 évet ült ártatlanul

Tizenkilenc évig tartottak fogva egy paraguayi férfit anélkül, hogy akár egyszer is kihallgatták volna. Az első kikérdezés után a férfit szabadon engedték.

José Garciát húszévesen, erőszakos viselkedés miatt vették őrizetbe a rendőrök, és hamarosan az asuncióni Tacumbu börtönbe került bármiféle kihallgatás vagy tárgyalás nélkül.

Az első kihallgatására tizenkilenc évet kellett várni, amelynek során a most 39 éves férfi gyorsan tisztázta magát a vádak alól, és rögtön haza is engedték.

A börtön - amelynek pszichiátriai szárnyában őrizték José Garciát - vezetője úgy nyilatkozott: a férfit magára hagyták rokonai, ezért az illetékesek nem tudtak kapcsolatba lépni velük.

Nemzetközi emberi jogi szervezetek azonban élesen kritizálták Paraguayt: úgy vélik, túlzottan sok rab ül ott anélkül, hogy elítélték volna, ráadásul azok sem kapják meg a megfelelő kezelést, akiket a pszichiátrián őriznek.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×