eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Bírság jár a szállodának, ha nem lehet óvszert kapni

Kínában különös módját választották az AIDS elleni küzdelemnek: az egyik tartományban ezentúl megbüntetik azokat a szállodákat és bárokat, ahol nem lehet óvszert vásárolni.

5000 jüanos (130 ezer forintos) büntetést szabnak ki az ellenőrök arra a hotelra vagy szórakozóhelyre, ahol nem biztosítanak óvszert, vagy óvszervásárlási lehetőséget a vendégeknek.

Csaknem 1900 AIDS-beteget regisztráltak eddig Kína Csöcsiang tartományában, a helyi vezetők éppen ezért választották ezt a furcsa módját a gyorsan terjedő kór elleni harcnak.

A kínai kormányzat az AIDS-t a dekadens, kapitalista nyugat betegségének tartotta: a homoszexuálisok, a szexiparban dolgozók és a drogosok nyavalyájának. Kínában, hivatalosan persze egyetlen ilyen ember sem létezett.

Később azonban a szakértők felhívták a kommunista vezetés figyelmét a probléma nagyságára, azonban a szexuális felvilágosítás hiánya és a prüdéria akadályozza a hatékony megelőzést.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×