eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több milliárdot veszített a kaszinóban

Többmilliárd forintnak megfelelő összeget játszott el különböző kaszinókban az a "Kövér" becenevű szíriai üzletember, akinek most saját Boeing 747-esét és Rolls Royce-át foglalták le, amiért egy helyen nem fizette ki, amit elbukott.

Fuad al-Zajat különleges "játékszereit" azért foglalták le, hogy biztosítsák: valahogy megkapja a pénzét az a kaszinó, amelyiknek a férfi kétmillió fonttal (közel 760 millió forint) tartozik.

Az üzletembernek csupán egyetlen alkalom kellett ahhoz még 2000-ben, hogy ekkora összeget veszítsen, majd egy csekket írt az összegről. Később azonban, miután egy másik látogatása idején összekülönbözött a krupiékkal, faxot küldött a bankjának, hogy töröljék az átutalást.

Feldühítették a krupiék

Bár a csekk mögül kivonta a fedezetet, a kaszinó vezetése hagyta, hogy Fuad al-Zajat továbbra is náluk élje ki játékszenvedélyét, azonban mikor újabb tízmilliót vesztett, arra kérték, térítse meg készpénzben.

Hat év után a kaszinó jogi lépéseket tett a pénz megszerzésére, az ügyet pedig tárgyalás nélkül zárták le, hiszen az üzletembernek nem lett volna esélye, hogy megnyerje a pert: Fuad al-Zajatot a bíróság kötelezte a kétmillió és a felmerülő költségek megfizetésére.

Ez az egyetlen káros szenvedélye


"Vagyonának és játékszenvedélyének mértékét mutatja, hogy az alperes 1994 októbere és 2006 áprilisa között több mint hatszáz alkalommal járt a kaszinóban, 91 millió font értékben vásárolt zsetont és 23 milliót vesztett el" - mondta az ügyet vizsgáló bíró.

A szír üzletember is előállt a maga magyarázatával: "ez az egyetlen káros szenvedélyem. Valóban sok pénzt vesztettem. Tudom, hogy ez rossz formája a pénzköltésnek, de ha egyszer belépnek majd egy kaszinóba, és megérzik a hangulatát, meg fogják érteni" - mondta egyszer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×