eur:
394.34
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Bús Balázs: "Érdemes a város határait az élethez igazítani"

Újragondolná Budapest közigazgatási határait Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint számos olyan - hivatalosan az agglomerációs településekhez tartozó környék van, amely alapvetően a főváros infrastruktúrájára épül. Ezeket pedig Budapesthez kellene csatolni - tette hozzá.

„Jó ideje látható, hogy a város szélén lévő agglomerációs települések úgy vonnak be a belterületbe földeket, úgy hajtanak végre településfejlesztéseket, hogy nem a saját infrastruktúrájukat fejlesztik, hanem a városit használják” - hangsúlyozta Bús Balázs.

A 3. kerületi polgármester, hozzátette, ezek a települések nem hoznak létre új óvodákat, bölcsődéket, iskolákat, Úgy fogalmazott, érdemes kiigazítani a város határát.

„Nálunk ez főleg Üröm esetében, Csillaghegy fölött látható, hogy ilyen területek jöttek létre, amelyek Ürömmel nincsenek szinte semmilyen kapcsolatban, alapvetően Óbudával épültek egybe” - jelezte Bús Balázs.

A 3. kerület polgármestere megvalósulást tekintve pesszimista.

„A jogszabály helyi népszavazásokhoz és a parlament döntéséhez köti az ilyen kiigazításokat. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a közeljövőben megvalósíthat, mégis azt gondolom, hogy az életszerűség ezt indokolná” - fogalmazott Bús Balázs.

Mint elmondta, Óbudán például az egészségügyi, az oktatási rendszert az agglomeráció itt veszi igénybe, ez utóbbiból a városrésznek kétszáz milliós pluszkiadása keletkezett a korábbi években.

„A külső kerületi polgármesterek ezt támogatnák, az agglomerációs városvezetők azonban ellenérdekeltek, ők csak a tiszta bevételt látják ebből” - fogalmazott Bús Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2017. augusztus 19. 08:07
×
×
×
×