INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

inforádió

budapest

agglomeráció

infrastruktúra

óbuda

üröm

Bús Balázs: "Érdemes a város határait az élethez igazítani"

Infostart / InfoRádió

Újragondolná Budapest közigazgatási határait Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint számos olyan - hivatalosan az agglomerációs településekhez tartozó környék van, amely alapvetően a főváros infrastruktúrájára épül. Ezeket pedig Budapesthez kellene csatolni - tette hozzá.

„Jó ideje látható, hogy a város szélén lévő agglomerációs települések úgy vonnak be a belterületbe földeket, úgy hajtanak végre településfejlesztéseket, hogy nem a saját infrastruktúrájukat fejlesztik, hanem a városit használják” - hangsúlyozta Bús Balázs.

A 3. kerületi polgármester, hozzátette, ezek a települések nem hoznak létre új óvodákat, bölcsődéket, iskolákat, Úgy fogalmazott, érdemes kiigazítani a város határát.

„Nálunk ez főleg Üröm esetében, Csillaghegy fölött látható, hogy ilyen területek jöttek létre, amelyek Ürömmel nincsenek szinte semmilyen kapcsolatban, alapvetően Óbudával épültek egybe” - jelezte Bús Balázs.

A 3. kerület polgármestere megvalósulást tekintve pesszimista.

„A jogszabály helyi népszavazásokhoz és a parlament döntéséhez köti az ilyen kiigazításokat. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a közeljövőben megvalósíthat, mégis azt gondolom, hogy az életszerűség ezt indokolná” - fogalmazott Bús Balázs.

Mint elmondta, Óbudán például az egészségügyi, az oktatási rendszert az agglomeráció itt veszi igénybe, ez utóbbiból a városrésznek kétszáz milliós pluszkiadása keletkezett a korábbi években.

„A külső kerületi polgármesterek ezt támogatnák, az agglomerációs városvezetők azonban ellenérdekeltek, ők csak a tiszta bevételt látják ebből” - fogalmazott Bús Balázs.

Kapcsolódó hang

Bús Balázs: "Érdemes a város határait az élethez igazítani"
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018