eur:
400.05
usd:
362.45
bux:
72637.33
2024. október 3. csütörtök Helga
Environment Conservation - Green Globe Glass On Moss
Nyitókép: RomoloTavani/Getty Images

Green Awards: hat kategóriában díjazták a fenntarthatóságban és a zöld átállásban élen járó cégeket

2024-ben már harmadik alkalommal adták át a Green Awards elismeréseket a környezeti és társadalmi fenntarthatóság terén kiemelkedő munkát végező cégeknek és személyeknek.

Jelenleg egyszerre zajlik útkeresés és dömping a zöld innovációk terén, ahol a gazdasági szereplőknek az idővel is versenyt kell futniuk. Ebben a feszült helyzetben különösen fontos, hogy a legjobb megoldások pozitív visszajelzést kapjanak. Ezzel a céllal adták át 2024-ben már harmadik alkalommal a Green Awards elismeréseket, amelyeket olyan vállalatok, személyek kaphatnak meg, akik kiemelkedő munkát végeznek a környezeti és társadalmi fenntarthatóság terén. 2024-től kezdve a díj névadó támogatója, a Green Cloud, valamint a Portfolio Csoport egy együttműködés keretében továbbfejleszti a díjazási rendszert, hogy 2025-re egy még összetettebb kategóriarendszer jöjjön létre – írja a Portfolio.

Idén szeptemberben összesen hat kategóriában vehettek át díjakat a Green Awards díjazottai. A 60 beérkezett pályázat közül a nyerteseket egy négytagú szakmai zsűri választotta ki. Különösen nehéz dolguk volt csupán egy győztest kihirdetni "Az Év Zöld Innovációja" díjra pályázók közül, mivel ebben a kategóriába érkezett a legtöbb jelentkezés – írja a lap. "Az Év Zöld Nagyvállalata" kategória minden évben szintén külön kihívás, hiszen különböző iparágakból, különböző hatásokkal és zöldítési programokkal jelentkeznek a vállalatok.

A nyertesek 2024-ben:

  • Az Év Zöld Nagyvállalata: BorsodChem
  • Az Év Zöld Kkv-ja: Furbify
  • Az Év Zöld Innovációja: HeatVentors - Intelligens Hőakkumulátor
  • Az Év Zöld Befektetése: Corvinus Gellért Campus - Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány/Budapesti Corvinus Egyetem
  • Az Év Jó Ügye: Auchan Magyarország edukációs projektek: Okostányér, GYERE Program, Miből Mennyit Egyek
  • Az Év Zöld Példaképe: Illésné Szécsi Ilona (MEHI projektvezetője)

Jövőre is jön a Green Awards powered by Green Cloud!

A díj névadó támogatója, a Green Cloud és a Portfolio a 2025-ös évtől kezdve egy még komplexebb, többféle szempontnak megfelelő kategóriarendszert épít ki, valamint a korábbi májustól induló pályázási időszak jövőre már egy hónappal korábban, áprilistól elindul.

A díjazás céljáról, a jövőbeli tervekről Mécs Imre, a Green Cloud alapítója, társtulajdonosa, a Solar Markt Csoport elnöke beszélt. "A vállalatoknak ma már komplex megoldásokban kell gondolkodniuk: a zöld átállás nem csupán egy elvárás, hanem a piaci siker alapfeltétele is. Ebben a kihívásokkal teli időszakban rendkívül fontos, hogy a legjobb megoldások láthatóvá váljanak, időnként pedig reflektorfénybe kerüljenek. Ez egyrészt visszacsatolás azoknak az úttörő és innovatív vállalatoknak, akiknek megoldásai kiemelkedőek, másrészt inspiráció és útmutatás mindannyiunk számára. Felelősségünk vitathatatlan, ezért tartjuk rendkívüli lehetőségnek, hogy a Portfolióval közösen továbbfejlesztjük a fenntarthatóság hazai legrangosabb elismerését, a Green Awards-ot. Így a következő évtől egy még szélesebb körű bemutatkozási lehetőséget teremtünk az itthoni zöld átállásban élenjáró vállalatoknak. Hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság irányába tett példaértékű megoldások elismerése igazi katalizátora lehet egy élhetőbb, fenntarthatóbb jövő felé vezető útnak" – mondta el Mécs Imre.

A versenyt 2025-ben is megrendezik, így a vállalatoknak már most érdemes átgondolniuk, mely programokkal és zöld működési elemekkel pályáznak majd a jövő tavaszi megmérettetésen – írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×