eur:
396.14
usd:
354.85
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: XXI. Század Intézet/Donat Kekesi

Schmidt Mária: a szexpárti kultúrából mára egy transzokat ünneplő prüdéria lett

Schmidt Mária szerint a nyugati világban ma az a jelszó, hogy „háborúzz, ne szeretkezz”, a szexpárti kultúrából pedig mára egy nemek közötti különbségeket tagadó, transzokat ünneplő új prüdéria lett. A XXI. Század Intézet főigazgatója erről az Identitás, mint politikai fegyver című konferencián beszélt.

A XXI. Század Intézet főigazgatója szerint az amerikai demokráciaexporttal olyan értékrend "ránk tukmálása" kezdődött meg, ami a kommunizmushoz hasonlóan nem egyeztethető össze a több mint 1100 év alatt kikristályosodott magyar hagyományokkal, keresztény örökséggel.

„Az amerikanizáció ugyanis már nemcsak kulturális iparán, reklámjain és médiáján, ezen belül óriási techcégein keresztül fejt ki nyomást az értékeinkre, a szokásainkra, sőt az identitásunkra is, de nyíltan kulturális és politikai szuverenitásunk felszámolására tör” – fogalmazott Schmidt Mária a konferencián.

Beszédében emlékeztetett, hogy 1968-ban és még sokáig utána az a jelszó volt érvényben a nyugati világban, hogy „szeretkezz, ne háborúzz”. Ma viszont az, hogy „háborúzz, ne szeretkezz!” – tette hozzá. „A szexpárti kultúrából mára a nemek közötti különbségeket tagadó, a transzokat ünneplő, a heteroszexuális kapcsolatokat gátló, férfiellenes új prüdéria lett. Az elitek köreiben mára a biológiai nemek tagadása az új trend” – fejtette ki.

A történészprofesszor szerint a szex és a reprodukció, valamint a szex és a szerelem elvált egymástól, és az önmegvalósítást előtérbe helyező felfogás nem támogatja a gyerekvállalást. A főigazgató kitért arra is, hogy a nyugati világot jellemző szexuális szabadosság egyre kevesebb szexet és egyre nagyobb boldogtalanságot okoz.

„A szexuálisan felszabadult nők a múlt század nyolcvanas éveikben heti több, átlagosan három szexuális aktust folytattak, addig ma Nyugaton alig 6 százalékuk él nemi életet, ők is legfeljebb heti, de inkább havi egyszer. Depressziósak lesznek és terápiára szorulnak” – emelte ki.

Szerinte legfőbb ideje belátni, hogy család nélkül „nem fog menni”. „Ne mondjunk le arról, hogy társat találjunk magunknak, társat, aki mellett elköteleződhetünk, akivel családot alapíthatunk. Mert a család célt támaszt, védelmet és biztonságot nyújt – tette hozzá a XXI. Század Intézet főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×