eur:
394.46
usd:
354.73
bux:
72627.5
2024. szeptember 18. szerda Diána
Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Súlyos ellentétek miatt szakít az Európai Zöld Párttal az LMP

Az LMP kilép az Európai Zöld Pártból (EGP), mert az elmúlt időszakban az elektromobilitással és az akkumulátorgyártással kapcsolatban súlyos ellentét alakult ki az EGP és az LMP között – közölte a párt.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a nyugat-európai zöldek által uralt EGP politikája kizárólag a magországok érdekei szerinti zöld átállást tekinti a politikájának.

Az LMP azonban a magyar termőföldet, a magyar vízkincset és a magyar emberek lakókörnyezetét akarja megvédeni, az elmúlt időszakban pedig világossá vált, hogy erre nagyobb esélye van az EGP-n kívül, mint a pártcsalád tagjaként - írták.

Kiemelték, az LMP nem a zöldpolitikával szakít, hanem azzal a zöldpolitikával, ami a zöld átállás minden előnyét Nyugat-Európában szeretné látni, és minden szennyezését a régióban.

Címlapról ajánljuk
Újabb halálos áldozatai vannak a Közép- és Kelet Európát sújtó árvizeknek - videók

Újabb halálos áldozatai vannak a Közép- és Kelet Európát sújtó árvizeknek - videók

A lengyelországi Wroclawban versenyt futnak az idővel, hogy a rohamosan emelkedő vízszint ellenére megvédjék a várost az áradástól. A bécsi kormány bejelentette, hogy a következő években legalább egy milliárd eurót fognak költeni az árvízi töltések és egyéb védművek megerősítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×